×

Warning

JFolder: :files: Path is not a folder. Path: /home/fbmuitm/public_html/v2/images/gallery/book_born_to_serve
JFolder: :files: Path is not a folder. Path: /home/fbmuitm/public_html/v2/images/gallery/prayfornepal
JFolder: :files: Path is not a folder. Path: /home/fbmuitm/public_html/v2/images/gallery/picnic
JFolder: :files: Path is not a folder. Path: /home/fbmuitm/public_html/v2/images/gallery/transport_week_2015
JFolder: :files: Path is not a folder. Path: /home/fbmuitm/public_html/v2/images/gallery/puncakalam_berselawat
JFolder: :files: Path is not a folder. Path: /home/fbmuitm/public_html/v2/images/gallery/ge_program
×

Notice

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/gallery/book_born_to_serve
There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/gallery/prayfornepal
There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/gallery/picnic
There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/gallery/transport_week_2015
There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/gallery/puncakalam_berselawat
There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/gallery/ge_program

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Please register at  //www.sysilearn.uitm.edu.my  for record purposes.

        Login: (Staff ID)
        Password: (abc123)

 

    

 

Malam Pra Graduan 2016 telah diadakan pada 18 Mei 2016 di Dewan Berlian, UiTM Selangor. Majlis makan malam kali ini dianjurkan oleh Bahagian Hal Ehwal Pelajar dibantu AJK dari pensyarah yang diketuai oleh En. Mohammad Zaim Bin Mohd Salleh. Ianya juga melibatkan kerjasama dari mahasiswa Fakulti yang diketuai Sekreteriat Mahasiswa dan AJK dari Persatuan-Persatuan dalaman di bawah Pusat Pengajian Teknologi Pejabat dan Rantaian Bekalan (BOSS, TRANCILT dan OPEMS). Program wajib Fakulti bertemakan "Dilwale Night" ini mendapat sambutan yang menggalakkan dari mahasiwa dan juga pensyarah.

Seramai 750 mahasiswa telah hadir dan 40 orang pensyarah turut memeriahkan lagi sambutan Majlis Malam Pra Graduan untuk semester ini. Majlis Malam Pra Graduan kali dirasmikan oleh Dekan Fakulti Pengurusan dan Perniagaan, Prof Madya Dr Siti Halijjah Shariff. Bahagian Hal Elwal Pelajar juga telah menganugerahkan Anugerah Pelajar Harapan Fakulti kepada Mohd Aminuddin Bin Rosli dari program BM231 (Bachelor in Business Administration (Hons) Entrepreneurship) di atas penglibatan ko-kurikulum yang cemerlang.

More details: Click here

More details: Click here

More details: Click here | Registration: Click here

 

 


More Details: Click Here

   

Sekreteriat Mahasiswa FBM telah mengadakan satu Bengkel Sudut Pandang Kerja bagi memberi pendedahan kepada persatuan dalaman dalam hal hal berkaitan pengurusan aktiviti hal ehwal pelajar. Bengkel tersebut bertempat di DK200, FPP1 Kampus Puncak Alam pada 10/11/2014. Penceramah yang hadir adalah dari Timbalan Dekan ( HEP) Dr Ramlee Abdul Rahman dan pihak pengurusan UiTM Puncak Alam.

 

Karnival Keusahawanan D’Puncak merupakan satu program dengan kerjasama MASMED UiTM Puncak Alam. Karnival selama dua hari (17-18 November 2014) ini telah memberi peluang kepada pelajar FBM untuk menambah pengetahuan berkaitan keusahawanan . Terdapat beberapa aktiviti sepanjang dua hari tersebut. Antaranya ialah Seminar keusahawanan,Forum keusahawanan, Entrepreneur Street, Pertandingan Business Plan dan Booth Terbaik. Karnival ini telah berlangsung di Dewan Serbaguna, UiTM Kampus Puncak Alam.

 

 

 

 

Majlis penganugerahan Anugerah Dekan bagi semester June 2014 telah diadakan pada 19 November 2014 dengan tema Batik Heritage. Seramai 800 penerima anugerah dekan telah hadir dan majlis dirasmikan oleh Dekan FBM, Prof Dr Zaini Abdullah. Majlis tersebut juga telah menobatkan saudari Nur Izzah Izyani Binti Jamaluddin dari program BBA( Hons ) Health Administration sebagai pelajar terbaik Fakulti.

 

Pilihanraya Kampus telah diadakan pada 08/12/2014 bagi memilih pelajar dari Faculty Business Management untuk Majlis Perwakilan Pelajar bagi 2014/2015. Pelajar FBM telah keluar mengundi dengan mencapai peratusan memuaskan. Mereka telah mengundi di 2 lokasi iaitu Makmal Komputer 3 FPP 1, Makmal Komputer Tingkat 10 FPP2.

Majlis Perwakilan Pelajar 201/2015 Fakulti Pengurusan Perniagaan adalah;

Muhammad Afifi Bin Mohd Aris ( BM245) dan Nur Atiqah Binti Shamsuddin ( BM231)

PROGRAM KEUSAHAWANAN 'CATUR BISTARI', 21 SEPTEMBER 2013

Selaras dengan Program Keusahawanan FPP dan AAGBS yang berusaha untuk menerapkan budaya dan semangat keusahawanan di kalangan pelajar, kakitangan akademik dan kakitangan bukan akademik, jawatankuasa keusahawanan telah melaksanakan ‘Kursus dan Pertandingan Catur Bistari’ pada 21 September 2013 baru-baru ini. Program ini dikendalikan oleh Johor Corporation Berhad (En. Abdul Rahman Yusoff) yang menawarkan latihan dan sekaligus menganjurkan pertandingan bagi pemilihan peserta untuk mewakili UiTM di Pertandingan Catur Bistari peringkat kebangsaan kategori Institusi Pengajian Tinggi (IPT) yang akan berlangsung di Menara MARA, Kuala Lumpur pada 12 Oktober 2013.  Hasil daripada usaha murni ini, seramai 42 orang pelajar Fakulti dari pelbagai bidang seperti Kewangan, Perbankan Islam dan Pemasaran secara sukarela telah menyertai latihan dan pertandingan tersebut.

Konsep ‘catur’ yang membawa maksud penyusunan strategi yang berupaya membentuk ciri-ciri tajam akal atau kebijaksanaan yang diperlukan untuk kemenangan dan kejayaan telah digabungkan dengan konsep bistari ciptaan Johor Corporation yang meletakkan konsep tersebut dalam konteks perniagaan atau keusahawanan.

Permainan catur bistari ini menghendaki pemain mengaplikasikan sikap proaktif, inovatif dan mengambil risiko yang terbukti dalam kajian Lumpkin dan Dass (2009) membuahkan hasil dalam dunia perniagaan. Di samping itu pemain digalakkan mengaplikasikan nilai-nilai Islam seperti kejujuran dan penyelesaikan kerja dengan sempurna. Secara keseluruhan permainan ini terbukti berkesan pada pelajar kerana mereka dilatih untuk berfikir pantas, dilatih untuk bekerja dalam keadaan tertekan secara efektik, dan dilatih untuk membuat keputusan dalam keadaan tidak diketahui dengan pasti (uncertainty). Bertindak dalam situasi-situasi sebegini tidak diajar dalam kuliah. Pemenang adalah individu yang berjaya memiliki jumlah asset tertinggi iaitu berdasarkan jumlah wang tunai dan nilai bisnes serta jumlah mata sumbangan amal yang disumbang.

Seramai 35 orang (5 kumpulan) pelajar yang mengambil bahagian telah terpilih untuk mewakili UiTM Shah Alam pada hari pertandingan nanti. Walaupun ia merupakan permainan secara berkumpulan, pemenang yang akan terpilih adalah berdasarkan kepada pengumpulan harta dan individu terbaik. Kumpulan yang dibina hanyalah untuk menunjukkan bahawa perlu ada platform seperti ‘primary market’ dan ‘secondary market’ dalam menjayakan aktiviti pelaburan dan ‘wealth distribution’.

Jawatankuasa keusahawanan FPP dan AAGBS telah berbincang dengan Johor Corporation untuk mengadakan program sebegini untuk pelajar kita di FPP Puncak Alam dan juga kakitangan akedemik dan bukan akademik di FPP Shah Alam, FPP Puncak Alam, IBE dan AAGBS. Adalah menjadi harapan agar usaha ini akan menyemarakkan lagi budaya dan semangat keusahawanan di kalangan ‘stakeholders’ FPP, IBE dan AAGBS. Ini selari dengan moto keusahawanan “Actualizing entrepreneurial knowledge is our business”.Kami juga ingin mengucapkan terima kasih kepada En. Abdul Rahman Yusoff dari Johor Corporation dan jawatankuasa yang terdiri daripada Dr. Sofian Shamsuddin (Pengerusi), Dr. Badrul Hisham Kamaruddin (Setiausaha), PM Zaidi Aminuddin, Dr. Rohani Mohd, En. Shamsul Azren Mohd Shukur, Puan Siti Zaleha Saman, En. Wan Muslimin Wan Nawang dan En. Muhammad Naim Hussin. Untuk aktiviti keusahawanan pada masa akan datang, kami mengalu-alukan kakitangan fakulti yang berminat untuk melibatkan diri sebagai jawatankuasa. Disertakan foto-foto pada hari tersebut untuk tatapan semua.

“INNOVATING THE YOUTH FOR SUSTAINABLE GROWTH”

The Center for Applied Management Studies (CfAMS) in collaboration with Customer Service Management Students Society of Faculty of Business Management have recently organized a students’ innovation and design competition with the theme “Innovating the Youth for Sustainable Growth”. It was held on 14 December 2012 at FSK6 Building at the Faculty of Business Management, UiTM Puncak Alam. The event was officiated by FBM Deputy Dean (Students) Dr Ramlee Abd Rahman and the Head of CfAMS, Dr Erne Suzila Kassim.

 
Students at the booths

Some of the cheerful participants

One of the winners

One of the winners

 Congratulations to the winners of the competition!

 

Dear students, International Exchange Programme to Frankfurt University of Applied Sciences is now open for applications. Please click the attachment below for more details :-

The Office of International Affairs (OIA) is pleased to inform the registrations are now open for 7th University Scholars Leadership Symposium in Hanoi, Vietnam (2016). This program is invites all outstanding youth leaders, between the ages of 17 to 30. This program also offers the holistic learning and will reinforce the idea of Global Citizenship by connecting like-minded individuals from different cultures and background. The 5 day Symposium will invite over 8 world-renowned speakers to highlight the humanitarian conflicts they present.

Programme Name : 7th University Scholars Leadership Symposium 2016 (USLS)

Organiser : Humanitarian Affairs and UNSW Global Education, Australia

Country of Event : Hanoi, Vietnam

Date of Event : 01 August 2016 – 07 August 2016

Program Fee

 • Individual : USD 990.00
 • Group (for 5 and above) : USD 950.00
 • Convention & Networking Access : USD 700.00

Note: For online applications, the administration fee is USD 30.00 must be submitted through PayPal together with your completed online form.

For more Information : http://www.universityscholars.org.uk/

Application Process : Online Application : Starting 1 April 2016

Application Deadline : 22 July 2016

3rd ASEAN Future Leaders Summit (AFLES) 2016 adalah program usahasama di antara Universiti Teknologi MARA (UiTM), Universiti Sains Malaysia (USM), Prince of Songkla University, Thailand dan Higher Education Leadership Academy (AKEPT). Program ini bertujuan untuk meningkatkan penglibatan pelajar dari universiti ASEAN dengan objektif untuk memperkayakan potensi kepimpinan dan mewujudkan jaringan kerjasama di kalangan negara ASEAN. Program ini juga adalah sebagai platform untuk berkongsi idea dan pengetahuan.

Nama program : 3rd ASEAN Future Leaders Summit (AFLES) 2016
Universiti : Universiti Teknologi Mara (UiTM), Universiti Sains Malaysia (USM) dan Prince of Songkla University (PSU)
Negara : Malaysia dan Thailand
Tarikh Program : 14 Julai 2016 – 25 Julai 2016
Yuran Program : Tiada Yuran penyertaan, pelajar yang terpilih akan dibiayai sepenuhnya.

Proses Permohonan

Kriteria Pemilihan:

1. Mencapai sekurang-kurangnya CGPA 3.00 ke atas; dan
2. Berkebolehan berkomunikasi dalam Bahasa Inggeris dengan baik; dan
3. Berpewatakan menarik, serta
4. Pelajar yang aktif dalam persatuan/kelab, pernah atau menjawat jawatan dalam persatuan/kelab terlibat.
5. Pihak fakulti di mohon untuk mencalonkan seorang pelajar dan hanya 20 pelajar terbaik akan dipilih. Proses pemilihan terakhir adalah oleh pihak OIA.
6. Students who'd like to apply must send a full CV with a one page essay stating a brief bio, reasons why they would like to join the program and why they should be chosen to join the program. (all must be written in English)

Application must be sent via e-mail to This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. by the latest of 4th May 2016.

The Office of International Affairs (OIA) is pleased to inform that applications are now open for Applied Summer School Business in Europe. The program addresses issues of culture, economics, business, communication and the legal framework.

Programme Name : Applied Summer School Business in Europe
University : FH Joanneum University of Applied Sciences
Country : Graz, Austria
Date of Event : 04 July 2016 – 23 July 2016
Programme fee : € 1150,00 (Includes: University fee; Accommodation in a nearby dorm; Lunches and coffee breaks during teaching days; Excursions (bus, entrance fees etc.); Company visits)
Application Deadline : 30 April 2016

For more informationhttps://www.fh-joanneum.at/aw/home

Application Process
Online Registration : https://www.fh-joanneum.at/aw/home/Applied_Summer_School

Please send a copy of the online registration form to This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. for record.

Applied Summer School Program 2016.pdf

Mevlana Exchange Programme is open for application. Mevlana Exchange Programme is a programme hosted by Turkish higher education, which aims the exchange of students between the Turkish higher education institutions and higher education institutions of other countries. Students may study abroad for one (minimum) or two (maximum) semesters. Successful applicants will receive 750 Turkish Lira monthly (equivalent to RM1,054) for four months (if one semester exchange) .

Application Criteria:

 1. Undergraduate students: CGPA of at least 2.5
 2. Postgraduate students : CGPA of at least 3.0
 3. Semester 3 onwards

Required documents:

 1. Student Application Form
 2. Transcript
 3. English Language Certificate
 4. Please fill up the attached excel file (incoming students)

For further information, please contact Dr Zaibunnisa Abdul Haiyee (Coordinator International Student Development, OIA) at 03-55442014. All application should reach Office of International Affairs, by email to En Errol Haizi Badarodin at This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. before 25 March 2016.

Download Form Here:-

1. Candidate Student Form

2. Incoming Student

3. Incoming Students

Selamat datang kepada juruaudit ke Fakulti Pengurusan dan Perniagaan Kampus Puncak Alam. Butiran seperti berikut:-

Tarikh : 26 Mei 2015 (Selasa)

Waktu : 2.00ptg - 5.00ptg

Tempat : Bangunan FPP1, PFI

KUALA LUMPUR, May 19 (Bernama) -- World Trade Organisation (WTO) Director-General Roberto Azevedo is optimistic that the 2008 Doha Development Round could be concluded in the near future as member countries begin to show signs of receptiveness towards the agenda being discussed.

Without giving a specific target, he said currently the possibility of concluding the negotiations looks positive, given that members are now more receptive towards one another. "When I came to the organisation two years ago, there was no conversation about all this. Now they are getting out of their comfort zone, they are in solution-finding mode.

"Yes, it's going to be extremely difficult but I think it is possible and I think we are moving from an objective of trying to get the 'perfect deal' to getting the 'possible deal'," he told reporters after giving a talk entitled "Benefits and Importance of WTO to International Trade and Developing Members" here Tuesday. The talk, in conjunction with his two-day working visit? to Malaysia starting today, was also attended by International Trade and Industry Minister Datuk Seri Mustapa Mohamed.

The Doha Development Round is the current trade-negotiation round of the WTO which commenced in November 2001 under the previous WTO Director-General Mike Moore, with an objective to lower trade barriers around the world, and thus facilitate increased global trade. However, since 2008, talks have stalled over a divide on major issues, such as agriculture, industrial tariffs and non-tariff barriers, services, and trade remedies.

Azevedo said the Doha round must be concluded in the foreseeable future because the WTO cannot wait for another long period of time to deliver the next multilateral ?agreement. "We have to do it more quickly. At the end of the day if we cannot do it, then the members have to realise that we cannot do it," he said.

Realising this, Azevedo expects that at some point in time, member countries themselves will eventually sit and discuss among themselves the impossibility of concluding the Doha round. "What is clearly not in the interest of the multilateral system is when all negotiating works of the organisation are paralysed by the fact that we cannot conclude all around.

"The major perimeter that I have been pushing in this negotiation of the conversation is doability. Let's go for what is doable, what can be done at this point in time, not what is perfect or desirable," he added.


retrieved from : http://www.bernama.com/bernama/v8/bu/newsbusiness.php?id=1135822/19 May 2015

INSTITUTE BUSINESS EXCELLENCE (IBE), FAKULTI PENGURUSAN DAN PERNIAGAAN (FBM) dan ARSHAD AYUB GRADUATE BUSINESS SCHOOL (AAGBS) akan menganjurkan majlis perlancaran buku “BORN TO SERVE, BUILT TO LAST” hasil nukilan Ybhg. Datuk Abdul Wahab Khalil pada 15 MEI 2015 di AUDITORIUM 2, Level 4, iLQAM, UiTM Shah Alam. Penjualan buku tersebut dan sesi autograf bersama penulis juga akan diadakan pada penghujung majlis. Semua dijemput hadir dan jangan lepaskan peluang ini.  
 
{gallery}gallery/book_born_to_serve{/gallery}
 
Sila klik dokumen dibawah untuk maklumat lanjut:-
 
 1. Book Review
 2. Aturcara Majlis Pelancaran Buku "Born To_Serve,Built_To_Last"
 3. Born To_Serve,Built_To_Last

A major earthquake has struck eastern Nepal, and more than 8,000 people including children died in a devastating quake.They Urgently Need Your Help. Donate Now! Thank You

{gallery}gallery/prayfornepal{/gallery}

photo credit to www.ibtimes.co.uk and Athit Perawongmetha/Reuters

 

Hi! IPeta Ventures, group of event management student will be organizing another run event called "Shah Alam Picnic Run 2015"on 16th May 2015 (Saturday) at Taman Tasik Shah Alam Seksyen 14 (Galeri Shah Alam). The event will have a charity run where every KM you will donate 50 cents to the selected charity home. Other than that, there's also picnic area, mini bazaar and acoustic performances. This event also will be having a yoga session (for free) by Atilia Haron, the ambassador of our event.

There will be 3 categories for the run:

 1. Men's open - RM39.90
 2. Women's open - RM39.90
 3. Junior's open - RM29.90

For further information and registration, kindly visit our website Shah Alam Picnic Run 2015 or follow our instagram @shahalampicnicrun

 

{gallery}gallery/picnic{/gallery}

The Transcilt Society will be holding their semesterly event, called Transport Week for two (2) days, from the 6th till 7th May 2015. All seminars and forums will be held at DK 200, FPP. Previously, the themed for transport week was Modern Transportation and Green Transportation. However, for this semester, the chosen theme is Transport Halal Hub, as halal hub is an emerging industy in Malaysia. Participating organizations such as QSR Brands (M) Holdings Sdn Bhd, Cold Chain Network (M) Sdn Bhd, IKHFA Trading Sdn Bhd and Northport Malaysia Berhad would be occupaying the seminar session. JAKIM is also involved as they look to educate students on issues regarding transport halal hub. Lastly, there would also be a meet up session with the BBA (Hons) Transport alumni's in the evening.

{gallery}gallery/transport_week_2015{/gallery}

Event Management students (BM236 - Group OEB55B) will be organizing an Islamic Event on 9th May 2015 from 9.30 am to 11.30 pm at Masjid Puncak Alam, Selangor. Let's support and join this meaningful program. Click the attachment below for further info

{gallery}gallery/puncakalam_berselawat{/gallery}

Dear students, are you ready to grab an employer’s attention? want to know more about ways to enhance your employability? Do participate in our graduate employability program as follows :-

Date 29th April 2015
Time 10.00 am - 12.30 pm
Location  DK100, PFI building, Faculty of Business and Management, UiTM Puncak Alam
Topic  "Get That Job Through I.D.H.A.M Career Tool"
Speaker  Mr Nor Idham Che Ghani
(Career Advisor of University Teknologi Petronas &  Master Trainer, I.D.H.A.M. Career Tool)


Open to ALL FBM students especially final year students. Please click the attachment below for further info.

{gallery}gallery/ge_program{/gallery}